Πώς λειτουργεί



Για να δεις OΛΑ τα περιεχόμενα,




πατάς στην ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ το 2007






....................

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Ηρακλής









Ο Ηρακλής φορώντας τη λεοντή


Ο Ηρακλής πνίγει τα φίδια




Ἡρακλῆς ἐναντίον Λερναίας Ὕδρας


Ἡρακλῆς διαχωρίζων ὄφεις


Ἡρακλῆς διαχωρίζων ὄφεις


Ἡρακλῆς διαχωρίζων ὄφεις



Ἡρακλέος εἴσοδος εἰς Ὄλυμπον










Ηρακλής

Ο Ηρακλής ήταν γιος του Δία αλλά και μιας θνητής, της Αλκμήνης. Ήρθε αντιμέτωπος από μικρή ηλικία με το θυμό της Ήρας,της γυναίκας του θεού των θεών,του Δία.Για να πληρώσει για τα κρίματά του-τη δολοφονία της γυναίκας και των παιδιών του,επειδή του θόλωσε το μυαλό η Ήρα-έπρεπε να πραγματοποιήσει 12 ακατόρθωτους άθλους.Από το λιοντάρι της Νεμέας και τη Λερναία Ύδρα ως τον Κέρβερο,ο ημίθεος ήρωας, έχτισε το μυθικό όνομά του με κάθε τρομακτικό άθλο.(Τσακιράκης Παναγιώτης,Γ'τάξη)







Ο Ηρακλής βοήθησε πολλές φορές τους ανθρώπους και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις δε λογάριασε ούτε την ίδια του τη ζωή,προκειμένου να τους σώσει από τους διάφορους κινδύνους.Ήταν μεγαλόψυχος και καλόκαρδος.ήταν ένας ήρωας,γιατί ενώ θα μπορούσε να έχει μιαζωή άνετη και γεμάτη χαρές και απλαύσεις, εκείνος διάλεξε το δύσκολο δρόμο του αγώνα και των θυσιών.Διάλεξε να είναι προστάτης των αδυνάτων.Η προσφορά του στους ανθρώπους ήταν τεράστια.Τους απάλλαξε από άδικους και σκληρούς βασιλιάδες,εξημέρωσε άγρια ζώα,σκότωσε επικίνδυνα τέρατα που απειλούσαν τους ανθρώπους.(Ανδρεάκου Κέλλυ,Γ'τάξη)



(Βανάκα Δανάη,Γ' τάξη)


Ο Ηρακλής ήταν πολύ δυνατός και ανίκητος. Κατάφερε να σκοτώσει πολλά τέρατα όπως η Λερναία ύδρα και το λιοντάρι της Νεμέας. ήταν πολύ έξυπνος αφού έβρισκε κόλπα να νικάει και να μη σκοτώνεται. Ακολουθούσε το σωστό δρόμο και έκανε πάντα το καλό και ποτέ το κακό.(Μούτσιος Φώντας, Γ' τάξη)